Kokonaisvaltaisen Hyvinvoinnin OhjausTM

Klassinen Homeopatia & Psykokinesiologia

Flunssan ja influenssan hoito

pöpö

Jos tunnet olevasi tulossa kipeäksi, rauhoitu ja lepää. Ei ole mitään hätää.

Sairastuminen on usein merkki ylikuormituksesta ja levon tarpeesta.
Muista huolehtia kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistasi.

Flunssan ja influenssan oireet ovat samankaltaiset:

 • Influenssa alkaa usein äkillisemmin, oireet ovat rajummat ja kestävät pidempään, mutta influenssankin oireet voivat olla vähäisiä. Korkean kuumeen lisäksi influenssa aiheuttaa usein voimakkaita nivelkipuja, vilunväristyksiä, väsymystä, huonovointisuutta ja yskää.
  Lapsilla voi olla myös maha- ja suolisto-oireita etenkin taudin alussa.
  Influenssaan ei yleensä liity alussa nenän tukkoisuutta.
 • Tavallisia flunssaoireita taas ovat vuotava tai tukkoinen nenä, kipeä kurkku, jäsenten kolotus, käheys ja yskä.
 • Koronavirukset ovat ryhmä yleisiä viruksia, jotka aiheuttavat ihmisellä yleensä lievän hengitystietulehduksen. Uuden Korona-viruksen aiheuttama influenssa voi poiketa muista influenssoista sillä, että se aiheuttaa helpommin keuhkokuumetta. Se saattaa olla vaarallinen muita perussairauksia sairastavalle. Suurin osa Koronainfektiosta ovat kuitenkin lieväoireisia. Oireet muistuttavat alkuvaiheessa minkä tahansa hengitysteiden virusinfektion oireita: väsymys, kuume, lihaskivut, pääkipu, kurkkukipu, kuiva yskä, hengenahdistus, vatsaoireet. Nuha ei ole tyypillinen koronainfluenssan oire, mutta sitäkin voi esiintyä.

Jos sinulla on yllä mainittuja hengitysteiden infektioiden oireita, mutta ne ovat lieviä, etkä kuulu erityiseen riskiryhmään, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon. Lääkärin tekemää taudinmääritystä ei pääsääntöisesti tarvita. Suositus on lepo rauhassa kotona, kunnes oireet ovat loppuneet. C-vitamiinia, sinkkiä ja D-vitamiinia kannattaa nauttia isompia annoksia heti oireiden alettua.

Homeopatia on luonnonmukainen apu toipumiseen. Alla lista yleisimmin parhaimmista homeopaattisista lääkevalmisteista.

Nuha

Flunssaa vai allergiaa?

Flunssankaltaiset oireet voivat joskus johtua myös allergiasta:

 • Moni saa oireita joulunaikaan kukista ja kuusesta.
 • Keväisin allergiaoireita voi tulla katupölystä tai siitepölyistä, jolloin ne yleensä pahenevat ulkoilmassa.
 • Leutoina syksyinä voi saada oireita kosteassa maastossa muhivista homeista.
 • Sisäilmaongelmien aiheuttamat oireet liittyvät lähes aina rakennuksessa oleskeluun ja helpottavat sieltä poistuttaessa.

Sekä flunssa- että allergiaoireisiin liittyy tukkoisuutta, vuotava nenä ja väsyneisyyttä. Allergiaoiressa nenäerite on kirkasta ja vetistä. Molemmissa voi olla silmäoireita: allergiassa punotusta ja ärtymystä, mutta ei särkyä.  Allergiaan ei liity myöskään lihassärkyjä, eikä se yleensä nosta kuumetta, vaikka olo voi kuumeiselta tuntuakin.

Allergiataipumus on krooninen vaiva, joka on hoidettava hyvin koulutetun Homeopaatin vastaanotolla ei_altistusaikoina.

Lue lisää allergioiden Homeopaattisesta hoidosta täältä

kuume

Kuume

Infektiotaudeissa kuume auttaa elimistöä virusten ja bakteerien torjunnassa. Kuumeen aikana immuunisolut aktivoituvat. Virusten on vaikeampi lisääntyä, kun ruumiinlämpö on korkea.

Liian innokas kuumeen alentaminen ei ole hyvää hoitoa. Elimistö kestää kyllä kovaakin kuumetta pari päivää, mikäli yleistila pysyy muuten kohtuullisena ja nautitaan riittävästi nesteitä kuumeen aikana.

Jokaista ylimääräistä lämpöastetta kohti tulisi aikuisen ihmisen nauttia litra ylimääräistä vettä vuorokaudessa. Kuumeisen lapsen nesteyttäminen on äärimmäisen tärkeää. Yleensä annos Homeopaattista Belladonnaa tai Apista saa juomisesta kieltätyvän kuumepotilaan nauttimaan nesteitä.

Kuumeisen potilaan yleiskunnon seuraaminen on tärkeää.
Kuumehorkka, niskajäykkyys, poikkeava pääkipu, oksentelu, voimakkaat tasapainovaikeudet ja tajunnantason heikentyminen voivat olla viitteitä vakavammasta tilanteesta, joka vaatii lääkärin hoitoa.
Myös mikäli havaitset kuivumisen merkkejä, kuten apaattisuutta, reagoimattomuutta ja virtsaamattomuutta tai pienillä lapsilla aukileen sisäänpainumista, vie lapsi lääkäriin välittömästi.

Tässä tutkimustietoa kuumeen tarpeellisuudesta.

 

Flunssa ja influenssa hoituvat useimmiten kotona lepäämällä ja Homeopaattisia itsehoitovalmisteita käyttämällä.

Asiantuntijan hoitoon on syytä hakeutua, jos:

 • Yleistila huononee
  Jos oireenmukainen kotihoito ei riitä, tunnet itsesi hyvin sairaaksi tai erittäin väsyneeksi ja huonovointiseksi, ja/tai tauti pitkittyy. Jos kärsit perussairaudesta tai kyseessä on pikkulapsi, kannattaa vielä herkemmin kysyä neuvoa asiantuntijalta.
 • Hengitys vaikeutuu
  Jos hengittäminen on työlästä levossa tai liikkuessa, tai muuten koet hengittämisen hankalaksi.
 • Yskä pahenee tai pitkittyy
  Yskä tyypillisesti kuuluu influenssaan, mutta se voi yltyä tai pitkittyä, tai yskänpuuskat voivat muuttua voimakkaammiksi.
 • Tauti alkaa uudelleen
  Jos olet jo parantunut, mutta esimerkiksi kuume nousee uudelleen tai tauti muuten tuntuu alkavan alusta.

Riskiryhmään kuuluva, jolla ei ole Homeopaattista rakennehoitoa päällä voi influenssakaudella ottaa ennaltaehkäisevästi Gelsemium C30 annos kerran viikossa kauden ajan sekä lisätä C ja D - vitamiinien nauttimista. Homeopaattisesti kunnolla rakennehoidetulle tämä on turha varotoimenpide.

 

Hyvin rakennehoidettu terve ihminen toipuu flunssasta ja influenssasta lyhyessä ajassa ilman mitään hoitoakaan, kunhan saa sairastaa rauhassa.

 

Flunssan tai influenssan iskettyä, voit helpottaa oireita ja nopeuttaa paranemista homeopatian avulla.

Usein koko tauti voi mennä ohi, jos oikean homeopaattisen lääkevalmisteen saa otettua heti ensioireisiin. Jos tauti pääsee päälle ja etenemään tulehdullisiksi tiloiksi, voidaan tarvita useitakin eri valmisteita peräkkäin tautitilan ja oireiden muuttuessa.

Yleisenä sääntönä on nauttia sitä valmistetta, joka alkaa auttamaan niin kauan, kuin se auttaa, vaikka oirekuva muuttuisikin. Vasta kun valmiste lakkaa toimimasta mietitään uutta.

Tässä joitakin yleisimmin flunssaan ja influenssaan käytettyjä valmisteita ja niille tyypillisimmät avainoireet, joiden perusteella on helppo valita tilanteeseen sopiva:

 

Ensioireisiin:

 • Viluisuus, väsymys, kuumeinen olo, kehon- ja päänsärky
  Oscillococcinum C30 tai C200 
 • Viluisuus, aivastelu, ' tulenkohan kipeäksi ' -olo
  Aconitum Napellus C30 tai C200 
 • Jos Aconitumin ottaminen on myöhästynyt ja flunssa jo iskussa
  Belladonna C30 voi auttaa nostattamaan parantavan kuumeen.

Jos hoidon aloittaminen myöhästyy tai tauti kaikesta huolimatta iskee, jatketaan hoitoa oirekuvan mukaisesti:

 • Kurkkukipu, voimaton ja raskas olo, 'lurputtavat' silmät, vilu jomottava särky takaraivolla, pahoinvointi
  Gelsemium 
 • Taudin ensioireiden nopea ilmaantuminen, aivastelu, viluinen olo levoton ja voi olla pelokaskin
  Aconitum Napellus 
 • Vatsaoireet (pahoinvointi, ripuli / oksetus) yhdistettynä viluun ja flunssaoireisiin, kuten kirkas, vetinen nuha
  Arsenicum 
 • Kuiva yskä, kuivat limakalvot, ärtyisä, haluaa olla paikallaan ja yksin
  → Bryonia 
 • Kova kuume, lihaskivut, " jyrän alle jäänyt " - olo
  Babtisia 
 • Kova kuume, tykyttävä päänsärky, ärtyneisyys, janottomuus
  Belladonna 
 • Kuume, johon liittyy särky luissa
  Eupatorium Perforatum 
 • Krapulaisen oloinen flunssa, kova ja kylmänherkkyys, päänsärky ja aistiyliherkkyys, pahoinvointi tai puristus vatsassa tai hengitysteissä, kipeä tai kutittava yskä, ärtyneisyys
  Nux Vomica

 

Annostus

1-2 raetta 15 minuutin – 2 tunnin välein, oireiden voimakkuudesta riippuen (mitä voimakkaammat oireet, kuten korkea kuume tai kovat kivut, sitä nopeammin annoksen uusinta. Älä kuitenkaan hätäile!), kunnes 80% taudin oireista on pois tai oirekuva muuttuu.

Jos oireet eivät ole oleellisesti helpottamaan päin kahden annoksen jälkeen, älä enää jatka samalla, vaan mieti valmisteen valinta uudelleen.

Valmiste on hyvä ottaa mauttomaan suuhun ja sen oton yhteydessä on vältettävä muun kuin veden nauttimista, erityisesti kahvia ei tulisi nauttia puolisen tuntia ennen ja 2 tuntia jälkeen.

Voit ottaa rakeet myös veteen liotettuna: 1 rae noin kolmeen desiin vettä, josta edellä mainitun ohjeen mukaan teelusikallinen 15 minuutin - 2 tunnin välein.

 

Jälkihoito

Influenssan jälkeen on syytä vielä levätä useita päiviä jälkitautien ehkäisemiseksi. Sinä aikana on hyvä pohtia esimerkiksi sairastumiseen johtaneita syitä.

 

Lääketieteellinen vastuuvapauslauseke

Annettuja tietoja ei ole tarkoitettu diagnosoimaan, hoitamaan, parantamaan tai ehkäisemään sairauksia. Kirjoitus ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tapahtuvaa vastaanottoa tai konsultaatiota, eikä sitä pidä tulkita lääketieteellisenä neuvona. Tämä kirjoitus on tarkoitettu lisäämään tietoisuutta ja ymmärrystä homeopatiasta. Vakavissa sekä pitkittyneissä oireissa käänny asiantuntijan puoleen. Hengenvaarallisissa tilanteissa hakeudu sairaalapäivystykseen.

 

Ajankohtaisimmat tiedot meneillään olevista epidemioista ja niiden homeopaattisesta hoidosta saat uutisvirtaasi Homeopaattisen hoidon ja Help-kirjan sivuja seuraamalla.

Yhteydenotto

Vastaanottoaikojen tiedustelut alla olevalla yhteydenottolomakkeella tai tekstiviestillä numeroon 044 9889 090

tai laita viesti sähköpostiin

Anna nimesi.
Kirjoita viestisi.